EYT’deki maaş gecikmesi ile ilgili açıklama geldi!

Türkiye’de milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaşın merakla beklediği maaş bağlamaları ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye başladı. Buna göre ise bu süreçte EYT maaşının neden geciktiği ile ilgili araştırmalar yapan vatandaşlar için de gecikmeye sebep olabilecek durumlar paylaşıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde 1 milyon vatandaşın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası ile birlikte emeklilik haklarına kavuştuğunu açıklamıştı.

EYT başvurularını tamamlayan fakat maaş bağlanmamış olan kişiler ise bu süreçte “Neden maaş gecikti” sorularına yanıt ararken detaylar da gelmeye başladı.

E-devlet SGK kurumları üzerinden alınan EYT başvuru işlemlerine dair de çalışmalar ekstra mesailerle de devam ettiği belirtildi. Özellikle büyükşehirler deki yoğunluk göz önünde bulundurulduğunda da SGK işlemlerinin uzaması kuvvetli bir ihtimal olduğu paylaşıldı.

EYT maaşı gecikenler dikkat! Sebebi bu olabilir…

EYT yasası ile birlikte emeklilik başvurusu yapan kişiler için de sürecin şu şekilde ilerlediği belirtildi:

Vatandaşların çalışma hayatları boyunca da farklı bir iş değiştirmeli ve işyerlerinin farklı şehirlerde olması durumunda ise “bordro birleştirme” denilen işlem yapılıyor olabilir.

SGK bu süreçte evrak temini için de zamanında bağlı olduğunuz SGK müdürlükleri ile iletişime geçmesi sebebiyle işlemler oldukça uzun sürüyor.